Rizoto recept s plodmi mora sa pred letom vždy hodí. Je to jednoduché jedlo, ktoré vonia letom a morom. Navyše jeho príprava je veľmi jednoduchá. Prajeme vám dobrú chuť.
Rizoto s plodmi mora na letné večery
Postup:
-
Ryžu potrebujeme ideálne takú, aby bola vhodná na rizoto. Obvykle je to uvedené na obale. Ak nemáme, použijeme guľatozrnnú ryžu.
-
Ryžu orestujeme na oleji do sklovita. Podlievame ju vývarom, ak nemáme, môžeme aj horúcou vodou.
-
Šafran rozmiešame v malom poháriku s horúcou vodou. Jeho sušené lístočky, tak krásne pustia farbu. Pridáme ho takto do ryže.
-
Pravidelne miešame a postupne pridávame víno a ďalší vývar, až kým nie je ryža mäkká.
-
Na záver pridáme mrazené morské plody a všetko spolu necháme prehriať.
-
Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Pridáme rez masla a veľa petržlenovej vňate. Podávame s citrónom, prípadne so strúhaným parmezánom.