Recept na rýchle fánky

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 2 žĺtky
  • 2 PL bieleho vína
  • Kôra z polovice citróna
  • Štipka soli
  • Bravčová masť na vysmážanie (asi 250 g)
  • Práškový cukor na obaľovanie
  • Trochu múky na posypanie pracovnej dosky
  • Ingrediencie

    Na cesto:

  • 2 žĺtky
  • 2 PL bieleho vína
  • Kôra z polovice citróna
  • Štipka soli
  • Bravčová masť na vysmážanie (asi 250 g)
  • Práškový cukor na obaľovanie
  • Trochu múky na posypanie pracovnej dosky
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Recept na fašiangové fánky sa určite hodí aj počas roka, keď chcete pripraviť rýchlu a obľúbenú sladkosť pre deti, či celú rodinu.

    Recept na fašiangové fánky

    Postup:

    1. Múku preosejeme do misy a pridáme práškový cukor a štipku soli. Premiešame v miske. Potom pridáme kyslú smotanu, žĺtky, na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, citrónovú kôru a pridáme biele víno.
    2. Všetko spolu varechou zamiešame a potom ručne miesime, kým sa prísady dobre spoja a vytvoria guľu cesta.
    3. Na pomúčenej doske potom ešte ručne cesto miesime, kým je hladké a nelepí.
    4. Pracovnú dosku potom ešte raz zľahka pomúčime, vyvaľkáme na nej cesto na štvorec hrubý menej ako 1 cm a pomocou radielka ho rozdelíme na 16 častí – obdĺžnikov.
    5. Každý z nich v strede narežeme dvomi pásmi, navzájom ich poprepletáme a takto pripravené ich smažíme v rozohriatej bravčovej masti (odporúčame masť rozohriať max.na 150 stupňov).
    6. Fánky smažíme z oboch strán do zlatohneda, potom ich necháme krátko odkvapkať na papierovom kuchynskom obrúsku a ešte teplé ich obaľujeme v práškovom cukre.
    7. Konzumujeme hneď, predovšetkým vo chladnom februári počas fašiangov je to obľúbený teplý dezert.