Roláda s parížskou šľahačkou a ovocím

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na piškótovú čokoládovú roládu:

Na parížsku šľahačku:

  • 250 g čokolády (125 g mliečnej 125 g tmavej
  • Ingrediencie

    Na piškótovú čokoládovú roládu:

    Na parížsku šľahačku:

  • 250 g čokolády (125 g mliečnej 125 g tmavej
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Roláda s parížskou šľahačkou a letným ovocím je ľahká ako čokoládový obláčik a sladká od zrelého letného ovocia. Je skvelým dezertom pre milovníkov čokolády a jahôd.

    Roláda s parížskou šľahačkou ako čokoládový obláčik

    Postup:

    1. Rúru zohrejeme na 200 °C.
    2. Parížsku šľahačku si pripravíme deň predtým: šľahačku zohrejeme takmer k varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Rozmiešame dohladka a necháme v chlade do druhého dňa.
    3. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov.
    4. Rozotrieme na veľký plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8-10 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť.
    5. Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme dotuha. Vychladnutú roládu potrieme väčšou časťou šľahačky obložíme plátkami jahôd, ale niekoľko si ich odložíme na ozdobu.
    6. Zvyškom šľahačky ozdobíme povrch rolády. Zavinieme a dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme odloženými jahodami.