Svieži nápad na rukolový šalát – korenistá rukola

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

naložených v oleji

  • 1 ks radiccia, rozobratý na lístky
  • 40 g parmezánu, plátky
  • Balzamikový ocot
  • 1 PL olivového
  • oleja

  • soľ a korenie
  • Ingrediencie

    naložených v oleji

  • 1 ks radiccia, rozobratý na lístky
  • 40 g parmezánu, plátky
  • Balzamikový ocot
  • 1 PL olivového
  • oleja

  • soľ a korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Rukola je veľmi výrazná svojou chuťou, preto si veľmi rýchlo získala svoje miesto v kuchyniach gazdiniek. Dajú sa z nej pripraviť rôzne šaláty, ale môžete ňou obzvláštniť tradičné jedlá, ako napríklad zemiaková kaša, alebo rukolové pesto. Výborne sa hodí k mäsu, kde odľahčí ťažšie chute. Na začiatok vám ponúkame recept, na rukolový šalát, ktorý vám dokonale predstaví jej pravú čistú chuť.

    Rukolový šalát

    Postup:

    1. Vo väčšej mise premiešame rukolu s olejom.
    2. Na tanier položíme niekoľko lístkov radiccia, na ne rukolu, paradajky
    3. Osolíme okoreníme a pokropíme balsamicom a posypeme syrom.

     

    Náš tip:

    • Pri príprave šalátu využite aj olej zo sušených paradajok. Môžete ním nahradiť obyčajný olivový olej. Je totiž skvelým dochucovadlom vďaka koreniu, ktoré je v ňom naložené a tiež získa príchuť sušených rajčín.
    • Dbajte pri výbere ingrediencií a to hlavne radiccia, aby bolo čerstvé. Ak si totiž vyberiete menej čerstvý kus, môže sa stať, že bude nahorklé a tak vám skazí pôžitok zo skvelého šalátu. Radiccio i rukola oplývajú množstvom provitamínu A a množstvom minerálov. Rukola má výnimočné detoxikačné účinky a vysoký obsah selénu oproti ostatným šalátom.