Ryba v paradajkovej omáčke

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 350 g rybacích filet (treska)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • trocha olivového
  • oleja

  • 700 g paradajkového pretlaku, alebo jemného pyré
  • soľ, korenie
  • ½ lyžičky údenej papriky

  • trochu kryštálového cukru
  • citrón
  • a petržlenová vňať na ozdobu

    Ingrediencie
    • 350 g rybacích filet (treska)
    • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • trocha olivového
  • oleja

  • 700 g paradajkového pretlaku, alebo jemného pyré
  • soľ, korenie
  • ½ lyžičky údenej papriky

  • trochu kryštálového cukru
  • citrón
  • a petržlenová vňať na ozdobu

    Nutričné hodnoty

    banner billa
    Ryba v paradajkovej omáčke je letné jedlo pre celú rodinu. Ak milujete ryby, bude vám určite chutiť. Navyše tento recept zohľadňuje aj detské chute, takže si príde na svoje celá rodina.

    Ryba v paradajkovej omáčke chutí ako letné jedlo pre celú rodinu, stačí k nej len čerstvý chlieb

    Postup:

    1. Ak používame rybu mrazenú, necháme ju dostatočne rozmraziť. Najlepšie niekoľko hodín. V žiadnom prípade nerozmrazujeme v mikrovlnke. Pokiaľ požívame rybie filety čerstvé, máme vyhraté. Rybu pokiaľ možno kupujeme takú, ktorá má málo kostí. Môžeme ju tak ponúknuť aj deťom.
    2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. To isté urobíme so zelenou a červenou paprikou.
    3. Rybu umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kusy.
    4. Vo veľkej, hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej, na ňom opečieme kusy rybích filiet z oboch strán, asi 4 minúty. Opečené kusy ryby dáme na tanier a prikryjeme alobalom.
    5. Vo zvyšnom vriacom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa takmer zlatistá, pridáme papriku, nakrájanú na malé kúsky. Zmes varíme asi 5 minút a potom pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Doplníme ešte lyžicu cukru. Varíme za stáleho miešania ďalších 5 minút.
    6. Nakoniec do omáčky vložíme kusy rybacích filet, panvicu prikryjeme a necháme prevariť ešte 2 minúty. To bude stačiť tak akurát, aby sa ryba prehriala.
    7. Rybu s omáčkou servírujeme s nakrájaným citrónom a posypanú petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!