Rybie filé so zemiakmi a letným šalátom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 400 g filé z tresky Billa
  • 1/3 hrnčeka parmezánu
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • ¼ lyžičky soli
  • Na omáčku:

    Ingrediencie
    • 400 g filé z tresky Billa
    • 1/3 hrnčeka parmezánu
    • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
    • ½ lyžičky údenej papriky
  • ¼ lyžičky soli
  • Na omáčku:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Rybie filé pripravené naozaj chutne je ten správny recept počas týždňa, ak chcete niečo ľahké a rýchle. Vyskúšajte môj recept na filé z tresky na bielom víne s parmezánom a čerstvou vňaťou z petržlenu.

    Rybie filé je pripravené naozaj chutne a expresne

     

    Postup:

    1. Najskôr si rúru predhrejeme na cca 205 stupňov Celzia. Z mrazničky vyberieme filé, môžeme použiť aj zmrazené, len tomu musíme prispôsobiť dobu pečenia.
    2. Začneme s prípravou surovín. Parmezán nastrúhame najemno, petržlenovú vňať umyjeme a cesnak ošúpeme.
    3. Väčší pekáč, vhodný aj do rúry, postavíme na sporák a na miernom ohni na ňom rozpustíme maslo. Pridáme cesnak, ktorý pretlačíme cez lis a zľahka ho na masle opražíme (cca 1 minútu). Ďalej pridáme víno, citrónovú šťavu a štipku soli. Všetko zľahka prevaríme a vypneme sporák.
    4. V menšej miske zmiešame strúhaný parmezán s údenou paprikou.
    5. Filé v prípade potreby osušíme kuchynským obrúskom a z oboch strán ho osolíme. Poukladáme ho do pekáča s omáčkou. Navrch na každý kúsok nasypeme parmezán s údenou paprikou.
    6. Takto bez prikrytia vložíme filé do rozohriatej rúry a pečieme cca 20 až 25 minút, ak bolo filé rozmrazené. Pokiaľ ho ale použijeme ešte mrazené, pečieme cca 40 min.
    7. Keď je filé hotové, môžeme ešte opatrne zliať omáčku a prípadne ju dochutiť ešte trochou strúhaného parmezánu, alebo ju len zredukovať varom.
    8. Po upečení filé servírujeme zasypané nakrájanou petržlenovo vňaťou a napríklad s uvarenými zemiakmi a sviežim reďkvičkovým šalátom s uhorkami. Dobrú chuť a na zdravie !