Rybie prsty pečené v rúre

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na rybie prsty:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2,5 hrnčeka kukuričných ​​lupienkov (cornflakes)
  • morská soľ
  • Na detský ľahší šalát:

  • ½ kyslá smotany
  • 1 hrsť mrazenej zeleninovej zmesi s kukuricou Clever
  • 1 lyžička masla
  • morská soľ
  • 2 vajcia
  • Ingrediencie

    Na rybie prsty:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2,5 hrnčeka kukuričných ​​lupienkov (cornflakes)
  • morská soľ
  • Na detský ľahší šalát:

  • ½ kyslá smotany
  • 1 hrsť mrazenej zeleninovej zmesi s kukuricou Clever
  • 1 lyžička masla
  • morská soľ
  • 2 vajcia
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Detská vianočná večera môže byť v rodine náročný oriešok. Vyskúšali sme preto pripraviť rybie prsty pečené v rúre a detský zemiakový šalát. Ak sa bojíte, že majonézový šalát a podkovičky z kapra, nie sú príliš vhodné pre deti, máme pre vás dobrý tip. Vaše deti sa tieto Vianoce budú môcť cítiť s vlastným vianočným menu výnimočne.

    Domáce rybie prsty v rúre

    Postup:

    1. Začnime prípravou zemiakového šalátu. Zemiaky si dobre umyjeme pod tečúcou vodou, môžeme použiť aj kefku. Ponorené vo vode ich varíme na miernom ohni do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké (vyskúšame vidličkou) vodu zlejeme a necháme ich vychladnúť.
    2. Medzitým si mrazenú zeleninu chvíľu orestujeme na masle. A uvaríme vajcia na tvrdo (cca 10 min od začiatku varu). Keď sa vajcia uvaria, horúcu vodu z nich zlejeme a napustíme k nim studenú vodu. Vodu môžeme po chvíli znova vymeniť za studenú. Keď vajcia schladnú, olúpeme ich.
    3. Vychladnuté zemiaky olúpeme za pomoci malého noža a nakrájame na zemiakovým lisom na malé hranolčeky, tie sa nám budú rozpadať na niekoľko kúskov, ale to je v poriadku. Ďalej cez zemiakový krájač pretlačíme aj vajíčka. Pridáme vychladnutú restovanú zeleninu, kyslú smotanu a soľ. Všetko veľmi dobre premiešame a necháme odpočívať v chlade.
    4. Medzitým si rozmixujeme kukuričné ​lupienky na jemnejšiu strúhanku.
    5. Lososa ostrým nožom zbavíme kože, tak že ju postupne podrezávame. ide to ľahko. Potom ho zľahka osolíme a nakrájame na menšie tyčinky - prsty.
    6. Obalíme ako v trojobale. Začneme múkou, rozšľahaným vajcom a zakončíme rozmixovanými kukuričnými ​​lupienkami. Skvelý efekt a chrumkavosť docielite tak, že trojobal ešte raz zopakujete. Obaleného lososa dajte ešte na chvíľu do chladničky, bude potom pevnejší a pred pečením sa vám nezačne rozpadať.
    7. Na pečenie odporúčam pre deti zvoliť variant pokiaľ možno bez tuku, my napríklad používame teplovzdušnú fritézu, alebo rúru. Losos bude naozaj chutný a chrumkavý.
    8. Prajeme vám pekné a veselé Vianoce a dobrú chuť k vianočnému menu.