Rýchla večera – špagety s kuracími prsiami a rukolou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 2 PL olivového
  • oleja

  • 400 g lúpaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL sušeného majoránu
  • 300 g špagiet
  • 50 g rukoly
  • soľ
  • korenie
  • Ingrediencie
  • 2 PL olivového
  • oleja

  • 400 g lúpaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL sušeného majoránu
  • 300 g špagiet
  • 50 g rukoly
  • soľ
  • korenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Dlhý deň v práci bez času na obed a po príchode domov máte chuť zjesť celú chladničku? Nie, nie. Radšej si pripravte túto chutnú, ľahkú a voňavú večeru. Tento recept obsahuje suroviny, ktoré väčšina z nás máva bežne doma, a preto by jeho príprava nemala nikoho zaskočiť. Ak práve nemáte rukolu, použite iné bylinky, hoci aj petržlenovú vňaťku. Bylinky jedlu vždy dodajú šmrnc. Špagety s kuracími prsiami vás zasýtia a vôňa dodá na pohode.

    Špagety s kuracími prsiami a rukolou

    Postup:

    1. Špagety uvaríme v jemne osolenej vode na spôsob al dente (do polomäkka). Po precedení ich pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili a odložíme ich nabok.
    2. Kuracie mäso nakrájame na malé kocky a opražíme na zvyšku olivového oleja na strednom plameni vo veľkom hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko spolu podusíme.
    3. Po chvíli pridáme k mäsu nakrájané paradajky so šťavou. Zmes ochutíme roztlačeným cesnakom, majoránom, soľou a štipkou korenia. Občas ju premiešame a pod pokrievkou varíme až kým mäso nezmäkne. Podľa potreby dolievame vodou.
    4. Do hotovej horúcej zmesi pridáme rukolu a uvarené špagety. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.

    Ako uvariť dokonalé cestoviny?

    1. Nepoužívajte malý hrniec, inak sa cestoviny lepia.
    2. Na každých 100 g cestovín musí byť v hrnci liter vody.
    3. Počkajte, kým voda zovrie, až potom pridajte cestoviny.
    4. Raz za čas ich premiešajte, inak sa prilepia ku dnu hrnca.
    5. Nepridávajte olej do vody, ale až do hotových scedených cestovín. A kvalitný olivový.
    6. Varte ich podľa odporúčania na obale, nie dlhšie ani kratšie. Iba tak budú také, aké majú byť, al dente.
    7. V žiadnom prípade ich nepreplachujte vodou. Ani horúcou, ani studenou.

     

    Náš tip:

    • Aj pri tomto recepte je možné experimentovať a preto neváhajte spájať rôzne chute.  Ak ľúbite čerstvý špenát, môžete rukolu nahradiť špenátom.