Rýchly koláč s gaštanovým pyré

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200 g mletých mandlí so šupkou
  • 250 g gaštanového pyré
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Na gaštanové pyré:

  • 1-2 PL práškového cukru
  •  

    Ingrediencie

    Na cesto:

  • 200 g mletých mandlí so šupkou
  • 250 g gaštanového pyré
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Na gaštanové pyré:

  • 1-2 PL práškového cukru
  •  

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Niekto má gaštany rád, niekto ich priam zbožňuje, a podobne to bude aj s tými, kto ochutná tento rýchly koláč s gaštanovým pyré. V uponáhľanej dobe padne dobre mať po ruke recept, ktorý je jednoduchý, rýchly a kým sa bude koláč piecť, vy si môžete napríklad prečítať zababušený v deke nejakú dobrú knižku.

    Rýchly koláč s gaštanovým pyré

    Postup:

    1. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. V mise vymiešame do hladka maslo a práškový cukor.
    2. Potom postupne pridávame žĺtky a naďalej miešame. Keď je zmes krémovej nadýchanej konzistencie, pridáme vanilkový cukor a potom vmiešame mleté mandle. Dôkladne celú zmes premiešame.
    3. V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha a pomocou gumenej varechy ich vmiešame do mandľovej zmesi.
    4. Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
    5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 50 minút až hodinu.
    6. Po dopečení necháme úplne vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

    Gaštanové pyré:

    1. Upečené gaštany treba očistiť od vonkajšej škrupinky. Vnútornú jemne chlpatú šupku môžete ponechať.
    2. Očistené gaštany popučíme vidličkou, zalejeme ich horúcim mliekom, pridáme 1-2 PL práškového cukru a rozmixujeme ponorným mixérom.
    3. Ak sa vám zdá, že  je pyré príliš tuhé, môžete ešte pridať horúce mlieko a opäť zmes premiešať. Nespotrebované domáce pyré sa dá zmraziť a použiť neskôr.

    Náš tip:

    • Táto dávka je pripravená pre formu o primere 20 cm, ak chcete robiť väčší koláč, primerane pridajte z každej prísady okrem vanilkového cukru.