Ryžové rezance s chrumkavým tofu a zeleninou

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 2 až 3 osoby:

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie Tofu
  • 2 mrkvy

a / alebo 1 cuketa

  • ½ balenia nesolených arašidov
  • 4 PL sójová omáčky
  • Ingrediencie

    Pre 2 až 3 osoby:

    • 1 balenie ryžových rezancov
    • 1 balenie Tofu
    • 2 mrkvy

    a / alebo 1 cuketa

  • ½ balenia nesolených arašidov
  • 4 PL sójová omáčky
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Ázijské ryžové rezance s opečeným tofu, arašidovými orieškami a chrumkavou čerstvou zeleninou sú rýchla variácia populárnych thajských Pad Thai rezancov.

    Ryžové rezance s tofu do chrumkava opečeným a orieškami

    1. Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Trvá to veľmi krátko, obvykle ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.
    2. Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a Tofu sprudka opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
    3. Na záver praženia pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť - skaramelizovať do chrumkava.
    4. Očistenú mrkvu a umytú cuketu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou škrabkou.
    5. Arašidy nasekáme nožom na menšie, alebo ich potlčieme cez utierku tĺčikom na mäso.
    6. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme sójovou omáčkou.