Ryžovo kokosový puding s mangom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

  • 200 ml kokosového mlieka
  • štipka soli
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 zrelé mango
  • šťava z polovice limetky
  • Ingrediencie

    Na 4-6 porcií:

  • 200 ml kokosového mlieka
  • štipka soli
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 zrelé mango
  • šťava z polovice limetky
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Ryžovo kokosový puding s mangom je dezert vytvorený z jednoduchého základu, z ryžovej kaše. Lahodná kombinácia vznikne pridaním kokosového mlieka a exotického ovocia.

    Ryžovo kokosový puding s mangom chutí skvelo teplý aj vychladený

    Postup:

    1. Do hrnca nasypeme prebratú ale nepremytú ryžu, zalejeme studeným mliekom, pridáme oba cukry a privedieme k varu za stáleho miešania.
    2. Ryžu s mliekom varíme približne 20 minút, často miešame, aby sa nepripálila. Ak je kaša príliš hustá, podlievame mliekom. Pred koncom varenia zamiešame do kaše kokosové mlieko a spolu povaríme ešte 5-10 minút.
    3. Horúci kokosový puding rozdelíme do pohárov alebo misiek a necháme vychladnúť. Preložíme do chladničky úplne vychladnúť.
    4. Mango nakrájame na malé kocky a ochutíme šťavou z limetky. Kúskami manga obložíme dezert a podávame. Môžeme pridať aj iné ovocie, napr. broskyne, čučoriedky, maliny a pod.
    5. Ryžovo kokosový puding môžeme podávať aj teplý, v tom prípade môžeme kúsky manga rozvariť s troškou cukru a limetkovej šťavy.