Šalát Pad Thai s arašidovým dresingom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na šalát:

 

  • 1 cukina
  • ½ póru
  • 1 zelené jablko

  • 1 balenie Tofu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja
  • Na dresing:

    , alebo agave sirupu

  • 1 čili paprička / 1 ČL čili pasty
  • Ingrediencie

    Na šalát:

     

  • 1 cukina
  • ½ póru
  • 1 zelené jablko

  • 1 balenie Tofu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja
  • Na dresing:

    , alebo agave sirupu

  • 1 čili paprička / 1 ČL čili pasty
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Šalát Pad Thai je výborná kombinácia chrumkavej zeleniny a pikantného arašidového dresingu. Ak ste ho už ochutnali v reštaurácii, určite ste zatúžili pripraviť si ho aj doma.

    Šalát Pad Thai je svieža, chrumkavá a pikantná ázijská špecialita

    Postup:

    1. Pór očistíme od vrchných listov, prepolíme a nakrájame na tenké pásiky.
    2. Cukinu dobre umyjeme a odrežeme konce. Mrkvu očistíme a spolu s cukinou nakrájame na tenké pásiky, alebo použijeme škrabku Julienne na zeleninu.
    3. Umyté jablko nakrájame aj so šupkou tiež na jemno.
    4. Tofu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Potom pridáme sójovú omáčku, aby tofu skaramelizovalo a bolo chrumkavé
    5. Na dresing vymixujeme všetky ingrediencie v mixéri. Môžeme pridať aj 2 PL vlažnej vody, aby sa arašidové maslo dobre rozpustilo a premiešalo. Dresingom prelejeme šalát a podávame s grilovaným alebo opečeným tofu,