Sladký zemiak s gorgonzolou

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 200 g sušených datlí
  • 300 g gorgonzoly
  • 4 PL posekanej petržlenovej vňate
  • 1 ČL soli
  • 30 ml olivového
  • oleja

    Ingrediencie
  • 200 g sušených datlí
  • 300 g gorgonzoly
  • 4 PL posekanej petržlenovej vňate
  • 1 ČL soli
  • 30 ml olivového
  • oleja

    Nutričné hodnoty

    recepty

    Sladký zemiak si nás získava svojou chuťou, štruktúrou, farbou a bohatými nutričnými hodnotami. Právom hrá hlavnú rolu vo vegetariánskych pokrmoch. Keď ho chcete naplniť, máte nepreberné množstvo možností, pretože jeho sladká oriešková chuť sa hodí k dlhému zoznamu potravín. Príprava je rýchla a jeho sladkosť môžete zjemniť koreninami ako rasca, koriander a fenikel.

    Sladký zemiak v chutných jedlách

    Postup:

    1. Datle zbavte kôstok, nasekajte ich nadrobno a dajte do misy. Pridajte petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú gorgonzolu a všetko dobre premiešajte.
    2. Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu.
    3. Dochuťte ich soľou a polejte olivovým olejom. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a plech vložte do predhriatej rúry.
    4. Pečte 25 minút pri 180 °c. Potom sladké zemiaky vyberte z rúry a posypte ich pripravenými datľami a gorgonzolovou plnkou. Plech vložte späť do rúry a pečte ďalších 15 minút.
     

    Náš tip:

    Ak použijete väčšie sladké zemiaky, pečte ich približne o 10 minút dlhšie, kým nezmäknú.   Jedna porcia (390 g):
    • Energia: 697,1 kcal/2918,6 kj
    • Bielkoviny: 22,6 g
    • Tuky: 29,1 g
    • Nasýtené tuky: 15,2 g
    • Sacharidy: 79,5 g
    • Cukor: 48,7 g
    • Vláknina: 12,5 g
    • Soľ: 3,9 g
    • Vápnik: 520,1 mg/52 % odd
    • Železo: 2,8 mg/23 % odd