bryndzový koláč

Slaný bryndzový koláč

 | 

Čas prípravy: 

70

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g studeného masla nakrájaného na kocky štipka soli
  • 30 ml ľadovej vody, alternatíva je použiť hotové chladené lístkové cesto

Bryndzová plnka:

Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g studeného masla nakrájaného na kocky štipka soli
  • 30 ml ľadovej vody, alternatíva je použiť hotové chladené lístkové cesto

Bryndzová plnka:

Nutričné hodnoty

recepty Web Banner 2120x455px (str.8)

Chcete si pripraviť rýchly a chutný slaný koláč? Vyskúšaj náš recept na bryndzový koláč. Je jednoduchý, rýchly a výsledok stojí za to! Uveríte, keď ochutnáte!

Postup:

  1. Do misy dáme múku, pridáme soľ a maslo. Zamiešame varechou a miesime, kým nám nevznikne mrvenička. Potom pridáme ľadovú vodu a miešame pokým sa nám cesto nespojí. Uložíme ho do potravinovej fólie a necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.
  2. Stuhnuté cesto vyberieme z chladu, necháme chvíľu pri izbovej teplote, aby popustilo, potom ho vyvaľkáme na veľkosť formy. My sme použili 2 menšie koláčové formy. Cesto vložíme do formy a zahneme okraje. Rovnako postupujeme aj s hotovým chladeným cestom.
  3. Na plnku vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko. Do tejto zmesi pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, pór a / alebo mladý špenát. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Plnku nalejeme do pripraveného cesta vo forme a pečieme na 170 stupňoch, asi 30 minút, kým sa cesto po okrajoch nesfarbí do zlatohneda a plnka nie je zhora zapečená. Ozdobáme bylinkami a podávame.