Chcete si pripraviť rýchly a chutný slaný koláč? Vyskúšaj náš recept na bryndzový koláč. Je jednoduchý, rýchly a výsledok stojí za to! Uveríte, keď ochutnáte!
Postup:
- Do misy dáme múku, pridáme soľ a maslo. Zamiešame varechou a miesime, kým nám nevznikne mrvenička. Potom pridáme ľadovú vodu a miešame pokým sa nám cesto nespojí. Uložíme ho do potravinovej fólie a necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.
- Stuhnuté cesto vyberieme z chladu, necháme chvíľu pri izbovej teplote, aby popustilo, potom ho vyvaľkáme na veľkosť formy. My sme použili 2 menšie koláčové formy. Cesto vložíme do formy a zahneme okraje. Rovnako postupujeme aj s hotovým chladeným cestom.
- Na plnku vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko. Do tejto zmesi pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, pór a / alebo mladý špenát. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Plnku nalejeme do pripraveného cesta vo forme a pečieme na 170 stupňoch, asi 30 minút, kým sa cesto po okrajoch nesfarbí do zlatohneda a plnka nie je zhora zapečená. Ozdobáme bylinkami a podávame.