Slaný pizza koláč s kaparami a paradajkami

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 1 ČL soli a 1 PL cukru
  • 300 ml vlažnej vody

Na plnku:

v oleji

  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky
  • Ingrediencie

    Na cesto:

    • 500 g hladkej múky
    • ½ kocky čerstvého droždia
    • 1 ČL soli a 1 PL cukru
    • 300 ml vlažnej vody

    Na plnku:

    v oleji

  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Slaný pizza koláč s plnkou zo sušených paradajok, syra a kapár je elegantnou verziou pizze k vínu pre hostí.

    Slaný pizza koláč s plnkou miesto pizze

    Postup:

    1. Do väčšej misy dáme múku a primiešame soľ.
    2. V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto.
    3. Necháme na teplom mieste vykysnúť 45 až 60 min.
    4. Cesto jemne roztlačíme a rozvaľkáme. Pokvapkáme ho olivovým olejom, potrieme pretlakom, posypeme strúhaným syrom, nakrájanými paradajkami, kaparami a bylinkami.
    5. Zavinieme, ako veľkú palacinku.
    6. Zatočíme ho do tortovej formy ako slimáka a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 250 stupňov C cca 15 min a potom teplotu stíšime a dopečieme ďalších 15 minút.