Slaný tekvicový koláč

 | 

Čas prípravy: 

62

 min

Čas varenia: 

30

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

62

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na plnku:

(hokkaido, muškátovej alebo maslovej)

  • 1 cibuľa
  • – nemusí byť

  • 200 g čerstvého smotanového syra
  • 100 g strúhaného syra (chedar, gouda a pod.)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • Trochu petržlenovej vňate a iných byliniek (napr. tymian, oregano a pod.)
  • 1 vajce
  • na potretie a prípadne sezamové alebo ľanové semiačka na posypanie

    Ingrediencie

    Na plnku:

    (hokkaido, muškátovej alebo maslovej)

  • 1 cibuľa
  • – nemusí byť

  • 200 g čerstvého smotanového syra
  • 100 g strúhaného syra (chedar, gouda a pod.)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • Trochu petržlenovej vňate a iných byliniek (napr. tymian, oregano a pod.)
  • 1 vajce
  • na potretie a prípadne sezamové alebo ľanové semiačka na posypanie

    Nutričné hodnoty

    HL41 Web Banner 2120x455px

    Rýchly slaný tekvicový koláč je skvelý tip na tekvicovú sezónu. Tento recept oceníte najmä, ak chcete byť dobrá gazdinka, ale času nemáte nazvyš.

    Slaný tekvicový koláč

    Postup:

    1. Jeden plát lístkového cesta rozložíme na plech a popicháme ho vidličkou.
    2. Nastrúhanú tekvicu spolu s najemno nakrájanou cibuľou premiešame, prípadne môžeme (ale nemusíme) krátko podusiť na olivovom oleji.
    3. Čerstvý syr premiešame so strúhaným syrom, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ a korenie a dobre premiešame.
    4. Ďalej pridáme tekvicovú zmes, nasekané bylinky, zamiešame a nanesieme na plát lístkového cesta.
    5. Prikryjeme druhým plátom cesta a aj na povrchu ho popicháme vidličkou.
    6. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a posypeme semiačkami.
    7. Pečieme ho v rozohriatej rúre na 200 stupňoch aspoň pol hodinu (ak sme tekvicu vopred podusili, stačí piecť 20 minút), kým sa povrch cesta nezafarbí do zlatista.