šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky s pretlačenými zemiakmi

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na omáčku:

Ingrediencie

Na omáčku:

Nutričné hodnoty

NA PORCIU (550 G):
Energia: 671,9 kcal/2813 kJ
Bielkoviny: 29,4 g
Tuky: 22,7 g
Nasýtené tuky: 4,3 g
Sacharidy: 75,6 g
Cukry: 10,9 g
Vláknina: 17,1 g
Soľ: 3,8 g
Vápnik: 309,4 mg/31 % RDA
Železo: 10,1 mg/84 % RDA

Nutričné hodnoty

NA PORCIU (550 G):
Energia: 671,9 kcal/2813 kJ
Bielkoviny: 29,4 g
Tuky: 22,7 g
Nasýtené tuky: 4,3 g
Sacharidy: 75,6 g
Cukry: 10,9 g
Vláknina: 17,1 g
Soľ: 3,8 g
Vápnik: 309,4 mg/31 % RDA
Železo: 10,1 mg/84 % RDA

NA PORCIU (550 G):
Energia: 671,9 kcal/2813 kJ
Bielkoviny: 29,4 g
Tuky: 22,7 g
Nasýtené tuky: 4,3 g
Sacharidy: 75,6 g
Cukry: 10,9 g
Vláknina: 17,1 g
Soľ: 3,8 g
Vápnik: 309,4 mg/31 % RDA
Železo: 10,1 mg/84 % RDA

W46 Web Banner 1920x455px 2

Šošovicové fašírky sú výdatné plnohodnotné jedlo nie len pre vegetariánov. Ak chcete žiť zdravý aktívny život, doprajte si strukoviny v chutnej, chrumkavej podobe. Tento recept ponúka totiž nie len zdravie, ale skutočne plné chute.

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a povarte vo vriacej vode 20 až 30 minút. Keď budú zemiaky hotové, vodu sceďte a pridajte maslo a soľ. Zemiaky pretláčajte, kým odstránite hrudky a malé kúsky. Potom prilejte mlieko a vymiešajte tak, aby boli pretlačené zemiaky hladké.
  2. Cibuľu a mrkvu ošúpte, nakrájajte na malé kúsky. Šošovicu dajte do vriacej vody a varte ju 10 minút. Potom ju sceďte a dajte do mixéra. Pridajte nasekanú cibuľu a mrkvu, mandle, vajce, mletú papriku, soľ a korenie. Rýchlo premixujte, kým nezískate kompaktnú zmes. Tú potom prelejte do ďalšieho hrnca, pridajte strúhanku a mixujte.
  3. Zmes vyformujte do placiek mokrými rukami. V panvici zahrejte olivový olej a šošovicové fašírky opekajte asi 15 minút, kým z každej strany nezískajú zlatistú farbu.
  4. Rukolu umyte, ochuťte soľou a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  5. Ingrediencie na omáčku zmiešajte a môžete podávať.