Špagety so syrom a slaninkou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 120g taveného syra
  • 250ml smotany na varenie
  • soľ
  • 80g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
  • mleté biele korenie
  • cesnak
  • špagety
  • nastrúhaný tvrdý syr na posypanie
Ingrediencie
  • 120g taveného syra
  • 250ml smotany na varenie
  • soľ
  • 80g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
  • mleté biele korenie
  • cesnak
  • špagety
  • nastrúhaný tvrdý syr na posypanie

Nutričné hodnoty

HL41 Web Banner 2120x455px
Špagety patria k jednoduchým, a pritom výdatným jedlám. Tieto naše, so syrom a slaninkou sú vynikajúcou voľbou či už na obed alebo večeru. Ulahodíte nimi nielen svojim deťom, ale aj manželovi. A určite si pochutíte aj vy. Tento jednoduchý recept na špagety je jedným z "čo kuchyňa dala" receptov. Okrem toho, syrová omáčka so slaninkou má aj množstvo iných využití, tak neváhajte a pustite sa do varenia. Ako na ne?

Špagety, ktoré budete milovať

Postup:

  1. V panvici si rozpustíme syr Karička. Opražíme slaninku a vlejeme aj s výpekom do karičky, dochutíme korením a pretlačeným cesnakom, zalejeme smotanou, necháme 3 minúty povariť.
  2. Uvarené špagety precedíme a syrovú zmes zmiešame do špagiet.
  3. Hotové jedlo posypeme tvrdým syrom grana padano.
  4. K servírovacej dokonalosti môžete hotové jedlo dozdobiť zelenými bylinkami, napríklad bazalkou. Získate tak perfektný farebný súzvuk a jedlo, ktoré vyzerá ako od šéfkuchára. Prajeme dobrú chuť.
 

Ako pripraviť dokonalé cestoviny?

  • Dávkovanie – odporúča sa asi 80 až 100 g cestovín na osobu.
  • Dostatočné množstvo vody – približne 1 liter na 100 g cestovín. Tá im umožní dostatok priestoru na zväčšenie objemu a zabráni ich zlepeniu, Vodu solíme až keď vrie.
  • Dĺžka varenia – cestoviny vždy vkladáme až do vriacej vody, rýchlo premiešame, aby sa rovnomerne rozložili. Dĺžku varenia je vyznačená na obale cestovín, po uvarení však majú zostať al dente (nie úplne mäkká a rozvarená). Pozor, čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené.
  • Po uvarení – cestoviny scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s omáčkou alebo olivovým olejom, aby sa nezlepili.