Špízy na grile a šošovicový šalát so zeleninou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • stonkový zeler
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 2 kuracie prsia
  • Soľ, čierne korenie, mletá rasca a majorán
  • Sezam a bylinky na podávanie
  • Špajdle
  • Ingrediencie
  • stonkový zeler
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 2 kuracie prsia
  • Soľ, čierne korenie, mletá rasca a majorán
  • Sezam a bylinky na podávanie
  • Špajdle
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Špízy na grile sú obľúbené u detí aj dospelých. Môžete ich pripravovať z kuracieho, či bravčového mäsa. Skvelé sú aj zeleninové špízy. Podávať k ním môžete aj takýto teplý strukovinový šalát.

    Špízy na grile k šalátu zo strukoviny

    Postup:

    1. Šošovicu uvaríme obvyklým spôsobom a zlejeme.
    2. Ochutíme olejom, kvapkou citróna, soľou, čiernym korením, rascou a majoránom.
    3. Do šošovice pridáme nakrájanú mrkvu a stonkový zeler.
    4. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a napicháme ich na špajle, môžeme pridať aj citrón. Osolíme, okoreníme a dáme grilovať.
    5. Na záver špízy posypeme sezamom.