Stredomorské cestoviny so špenátom a krutónmi

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

oleja

  • soľ
  • ½ ČL práškového čili
  • 400 g špagiet
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených paradajok
  • naložených v oleji

  • 30 g slaných ančovičiek
  • 100 g baby špenátu
  • mleté čierne korenie
  • 50 g parmezánu + na dochutenie
  •  

    Ingrediencie

    oleja

  • soľ
  • ½ ČL práškového čili
  • 400 g špagiet
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených paradajok
  • naložených v oleji

  • 30 g slaných ančovičiek
  • 100 g baby špenátu
  • mleté čierne korenie
  • 50 g parmezánu + na dochutenie
  •  

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Každý, kto ochutná cestoviny, sa do nich okamžite zamiluje. Keď ich skombinujete s pestrofarebnými prísadami plnými chuti a pridáte k tomu chrumkavé kúsky, získate tanier takého jedla, ktoré ozdobí každý stôl a poteší všetky chuťové poháriky. Stačí len trochu snahy a vašu jedáleň zaplavia svojimi farbami taniere plné chutí a vôní.

    Ľahké cestoviny so špenátom

    Postup:

    1. Bagetu nakrájajte na väčšie kocky, pokvapkajte 30 ml olivového oleja a premiešajte so soľou a čili korením. Krutóny pečte asi 8 minút pri teplote 200 °C, potom nechajte vychladnúť.
    2. Špagety uvarte podľa návodu na balení.
    3. Cesnak nasekajte na tenké plátky a opečte na 50 ml olivového oleja. Potom do panvice pridajte najemno nakrájané sušene paradajky a ančovičky – opekajte 1 minútu. Pridajte baby špenát a omáčku ochuťte mletým čiernym korením. Premiešajte a poduste, dokým špenát nezmenši svoj objem.
    4. Do omáčky primiešajte uvarené špagety, pridajte nastrúhaný parmezán a znova zamiešajte. Ak je to potrebne, pridajte soľ a korenie.
    5. Cestoviny podávajte posypane krutónmi a strúhaným parmezánom.

    Náš tip:

    • Krutóny si môžete pripraviť vopred vo väčšom množstve. Keď ich budete skladovať vo vzduchotesnej nádobe, vydržia dva týždne.