Strukovinový šalát s cesnakom a čili

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 700g fazule z konzervy (alebo 350g sušenej)
  • 1 čili paprička
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4PL olivového

oleja

  • 2PL vínneho octu
  • soľ a korenie
  • 1 zväzok plochej petržlenovej vňate
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • Ingrediencie
    • 700g fazule z konzervy (alebo 350g sušenej)
    • 1 čili paprička
    • 3 jarné cibuľky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 4PL olivového

    oleja

  • 2PL vínneho octu
  • soľ a korenie
  • 1 zväzok plochej petržlenovej vňate
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Strukovinový šalát v jarnom vydaní s čerstvou vňaťou a čili je skvelý a zdravý pre celú rodinu. Obstojí aj ako skvelá rastlinná bielkovinová bomba pre športovcov.

    Strukovinový šalát pre rodinu aj športovcov

    Postup:

    1. Ak máme suchú fazuľu, tak je potrebné ju nechať cez noc namočenú vo vode.  Na druhý deň ju zlejeme a v novej vode uvaríme do mäkka. Do vody môžeme pridať rascu, proti nafukovaniu. Vodu posolíme až neskôr počas varenia.
    2. Použiť môžeme jednodruhovú fazuľu, napríklad bielu maslovú, alebo zmes fazule strakatej, hnedej, bielej prípadne aj cícer. Dĺžka varenia teda bude záležať od veľkostí fazúľ. Minimálne však hodinu až dve.
    3. Zeleninu pokrájame nadrobno, pridáme zliatu fazuľu, ocot a olej a dochutíme soľou a korením.
     

    Náš tip:

    • Strukoviny obsahujú železo, ktoré je pre naše telo veľmi dôležité.