Vynikajúca a jednoduchá syrová roláda

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Eidam Billa

  • 2 hrste nastrúhaného syra Eidam Clever
  • 100 g masla Billa
  • 1 balenie šunky

  • Billa

  • 1 tvaroh
  • 5 vajec
  • 1 lyžičku horčice
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať
  • Ingrediencie

    Eidam Billa

  • 2 hrste nastrúhaného syra Eidam Clever
  • 100 g masla Billa
  • 1 balenie šunky

  • Billa

  • 1 tvaroh
  • 5 vajec
  • 1 lyžičku horčice
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Vždy som sa tešila na svadobné predjedlá v reštauráciách. Väčšinou nás hostili syrovou roládou a tú mám ja veľmi rada. Teraz si už ale malú hostinu môžem spraviť aj doma a vy so mnou. Recept na syrovú roládu si pekne založte do Vášho receptára. Recept je naozaj jednoduchý a chutný. Syrová roláda vyzerá skvele nielen na hostine, ale napríklad ako predjedlo pri rodinnom obede alebo na párty ako jednohubky.

    Jednoduchá syrová roláda

    Postup:

    1. Predhrejte si rúru na 160 stupňov Celzia.
    2. Vajcia varíme 1 - 2 cm ponorené pod hladinou vody na tvrdo (10 minút). Po uvarení vylejeme vriacu vodu a zalejeme vajcia studenou. V tej ich potom necháme cca 10 min odpočívať, než ich začneme šúpať.
    3. Plátky syra poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie vedľa seba tak, aby sa aj trochu prekrývali. Navrch rovnomerne nasypeme nastrúhaný syr.
    4. Plech potom vložíme do horúcej rúry na niekoľko minút. Chceme iba docieliť, aby sa syr rozpustil. Bude to trvať len niekoľko minút a dáme pozor, aby sa syr nepripálil. Prípadne ak rúra pečie nerovnomerne, môžeme po niekoľkých minútach plech otočiť. Keď sa syr rozpustí, plech vyberieme a necháme vychladnúť.
    5. Kým syrový plát bude chladnúť, ošúpeme vajcia a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky zmixujeme s tvarohom, soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
    6. Žĺtky roztlačíme s maslom a horčicou. Miešame tak dlho až sa spoja do hladkej nátierky.
    7. Na vychladnutý syrový plát natrieme zmes z bielkov, potom poukladáme šunku a ako poslednú vrstvu použijeme nátierku zo žĺtkov. Roládu potom pevne zrolujeme a dáme vcelku do chladničky na niekoľko hodín vychladiť. Bude sa takto lepšie krájať. Dobrú chuť !