Talianska paradajková polievka

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 60 ml olivového
  • oleja

    EV
  • 3 strúčiky cesnaku, ošúpané
  • 1 červená cibuľa
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 stonky bazalky
  • soľ a korenie
  • Ingrediencie

    Na 2 porcie:

  • 60 ml olivového
  • oleja

    EV
  • 3 strúčiky cesnaku, ošúpané
  • 1 červená cibuľa
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 stonky bazalky
  • soľ a korenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Talianska paradajková polievka - čo sa náročnosti týka, paradajková polievka patrí medzi tie najjednoduchšie. Ako aj väčšina talianskych jedál. A práve pri jednoduchých jedlách je dôležitý výber surovín. Ak máte doma vždy poruke kvalitný olivový olej, kvalitné sekané paradajky a čerstvé bylinky - bez dobrej večere určite neostanete. Ak chceme výdatnejšiu polievku, pridáme aj uvarené mäsové tortellini, ktoré si môžete sami pripraviť alebo kúpiť ako chladený polotovar. A tiež samozrejme môžeme pridať pár hoblín parmezánu.

    Voňavá talianska paradajková polievka

    Postup:

    1. V hlbšej panvici alebo v hrnci na oleji osmahneme do zlatista na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
    2. Potom pridáme soľ, čierne korenie a sušené oregano a nakoniec sekané paradajky. Všetko spolu necháme cca 1 minútu prevrieť. Pred podávaním primiešame posekanú čerstvú bazalku - tá dodá polievke nenapodobiteľnú chuť a vôňu.
     

    Náš tip:

    • Môžeme použiť aj čerstvé oregano, potom 1 polievkovú lyžicu.