Tanzánske Mayai z hranolčekov

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 PL soli
  • Na omeletu:

  • 2 PL posekaného koriandra
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1/4 ČL cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 PL kečupu
  • 4 PL jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia
  • Ingrediencie

  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 PL soli
  • Na omeletu:

  • 2 PL posekaného koriandra
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1/4 ČL cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 PL kečupu
  • 4 PL jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent, pretože základné ingrediencie sú dostupné aj tu. Vybrali sme pre vás skutočne jednoduché pokrmy z rôznych regiónov. Tanzánske Mayai z hranolčekov a vajíčok vám bude určite chutiť.

    Tanzánske Mayai z hranolčekov a omelety

    Postup:

    1. Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké dlhé plátky.
    2. V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájané zemiaky a opekajte ich 5 – 7 minút do chrumkava. Zemiaky vyberte z panvice a dajte ich na tanier, dochuťte soľou a odstavte bokom. Vajcia rozšľahajte v miske, pridajte soľ, korenie, lyžicu nasekaného koriandra, čili a cesnakový prášok.
    3. Odstráňte prebytočný olej z panvice, nechajte si ho v nej asi len polievkovú lyžicu. Vložte vyprážané zemiaky späť na panvicu a nalejte na ne pripravené, ochutené vajíčka. Smažte na strednom stupni, zahrievajte asi 3 minúty. Obsah opatrne prevráťte, posypte zvyšným koriandrom a ešte na 2 minúty orestujte.
    4. Na omáčku zmiešajte soľ, korenie a jogurt.
    5. Hranolčeky mayai podávajte s kečupom a jogurtovou omáčkou.
     

    Náš tip:

    Aby sa vám pokrm jednoduchšie obracal, použite veľký tanier a v príhodnej chvíli najskôr panvicu zakryte tanierom, prevráťte jedlo, aby vám ostalo na tanieri, a potom ho vložte späť do hrnca, aby sa opražilo aj na druhej strane.  

    Nutričné hodnoty - jedna porcia (330 g):

    • Energia: 2082 kcal/497,3 kJ
    • Bielkoviny: 16,9 g
    • Tuky: 31,5 g
    • Nasýtené tuky: 6,8 g
    • Sacharidy: 34,8 g
    • Cukor: 11 g
    • Vláknina: 3,8 g
    • Soľ: 2 g
    • Vápnik: 142,9 mg/14 % odd
    • Železo: 3,8 mg/32 % odd