Tekvicovo-zemiaková krémová polievka

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

nakrájané na kocky

  • 1/2 maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL mletého
  • zázvoru

  • 200 ml 33% šľahačkovej smotany
  • Hrsť húb shimeji
  • Menšia bageta
  • Pár vetvičiek tymianu
  • Petržlenová vňať nakrájaná na jemno
  • Olivový olej, soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 ČL čierneho sezamu
  • Ingrediencie

    nakrájané na kocky

  • 1/2 maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL mletého
  • zázvoru

  • 200 ml 33% šľahačkovej smotany
  • Hrsť húb shimeji
  • Menšia bageta
  • Pár vetvičiek tymianu
  • Petržlenová vňať nakrájaná na jemno
  • Olivový olej, soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 ČL čierneho sezamu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Tekvicovo-zemiaková krémová polievka vás zahreje a zasýti, má nádhernú farbu a pri jej príprave sa ani veľmi nenarobíte. Jesenné sychravé počasie si takúto polievku doslova žiada. Ale vlastne, nielen to sychravé! Jednoducho, tekvica a jeseň - to je synonymum.

    Tekvicovo-zemiaková krémová polievka je jedlo, ktoré si jeseň žiada

    Postup:

    1. Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu a tymian. Pridáme tekvicu a zemiaky, osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Po desiatich minútach tekvicu a zemiaky podlejeme asi litrom vody a varíme do zmäknutia.
    2. Pridáme mletý zázvor a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá pridáme vodu a prevaríme. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a polievku len prehrejeme a finálne dochutíme soľou a korením.
    3. Na olivovom oleji s kúskami tymianu si orestujeme huby shimeji. Rovnako aj kúsky bagiet. Hubami a kúskami bagety dozdobíme polievku, môžeme pridať aj tymian, petržlenovú vňať a semienka čierneho sezamu. Samozrejme, pri servírovaní sa medze fantázii nekladú. Pokojne použite iné semienka, veľmi dobre fungujú opečené tekvicové jadierka.