Teľacie mäso – involtini (závitky) s hubovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na závitky:

  • lístky špenátu, alebo bazalky
  • 40 g syra s modrou plesňou
  • soľ a korenie
  • 1 PL masla
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • drevenné napichovadlá
  •  

    Na hubovú omáčku:

    oleja

  • soľ a korenie
  • 20 g údenej slaninky, pokrájanej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL tymiánu
  • 2 PL smotany, nemusí byť
  • Ingrediencie

    Na závitky:

  • lístky špenátu, alebo bazalky
  • 40 g syra s modrou plesňou
  • soľ a korenie
  • 1 PL masla
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • drevenné napichovadlá
  •  

    Na hubovú omáčku:

    oleja

  • soľ a korenie
  • 20 g údenej slaninky, pokrájanej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL tymiánu
  • 2 PL smotany, nemusí byť
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Involtini je talianske slovo pre jedlo typu závitok alebo wrap. Obal môže byť  teľacie mäso, hovädzie, hydina, zelenina a náplň môže obsahovať napríklad syr, zeleninu, údené mäso, orechy. Pri mäse je základom tenučký plátok mäsa, ktorý naplníme a dáme zapiecť do rúry. Výsledkom bude voňavá a šťavnatá dobrota. A keď to ešte nakombinujete s našou hubovou omáčkou a opekanými zemiakmi .....

    Teľacie mäso s hubovou omáčkou

    Postup:

    1. Teľacie mäso nakrájame pozdĺžne na plátky o hrúbke asi 3-5 mm, jemne osolíme, okoreníme.
    2. Cuketu nakrájame na plátky.
    3. Na plátok mäsa dáme plátok cukety, naň kúsok póru, mrkvy, lístkov špenátu a syra. Plnený plátok zavinieme, a aby sa nám nerozbalil pomôžeme s napichovadlami.
    4. Na rozpálenom masle s olejom sprudka opečieme mäso zo všetkých strán, asi po 2 minúty. Potom preložíme do pekáča alebo zapekacieho hrnca.
    5. Do panvice dáme asi 200ml vody a stiahne výpek do pekáča (hrnca). Dáme do rúry a pečieme asi 45-55 minút na 220 stupňov Celzia.
    6. Pripravíme si omáčku: huby očistíme, rozpolíme. V panvici na masle s olejom opečieme cibuľku a zvyšok póru, ak nám ostal zo závitkov, spolu s posekaným cesnakom a slaninkou. Po asi minútke pridáme huby, tymián a opekáme asi 10 minút na slabom plameni. Ak máme trochu smotany, bude omáčka ešte lepšia. Podávame s prekrojeným závitkom, z ktorého sme odstránili napichovadlá spolu s pečenými zemiačikmi.

    Náš tip:

    • Na hubovú omáčku je najlepšia tirolská údená slaninka. K jedlu môžeme podávať ľahké ružové alebo červené víno.