Tiramisu Roláda

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

5

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie
  • 100 g cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL kakaového prášku
  • Ingrediencie
  • 100 g cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL kakaového prášku
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Tiramisu roláda je ďalšia gurmánska verzia klasického Tiramisu. Ak ste je jeho priaznivcami ponúkame vám recept na slávnostnú verziu tohoto klasického talianskeho krémového dezertu.

    Tiramisu Roláda

    Postup:

    1. Žĺtky s cukrom vymiešajte a za stáleho miešania varte nad parou 10 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

    2. Smotanu na šľahanie šľahajte dovtedy, kým sa v nej nezačnú tvoriť tuhé špičky. V inej miske zmixujte mascarpone, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu a potom pridajte žĺtkovú zmes. Krátko premiešajte, aby sa všetky prísady pekne spojili.

    3. Ručne zmiešajte krém s vyšľahanou smotanou na šľahanie a naplňte ním cukrárske vrecko.

    4. Podlhovastú formu vysteľte potravinovou fóliou, na dno poukladajte dlhé piškóty namočené v espresse a navrstvite krém. Všetko zopakujte ešte dvakrát. Trochu krému si nechajte na ozdobu. Formu vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Tiramisu preložte na servírovací podnos, odstráňte fóliu, na vrch navrstvite zvyšný krém a posypte kakaom.

     

    Náš tip:

    Aby bol krém ešte aromatickejší, ozvláštnite ho nastrúhanou citrónovou kôrou.