Trhané pečené bravčové mäso v žemli

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

240

 min

Ingrediencie

Na trhané pečené bravčové mäso:

  • 1 PL čierneho korenia
  • 1 PL soli
  • 1 PL majoránu
  • 5 PL oleja
  • Na marinádu na upečené mäso:

    Na cumberlandskú omáčku:

    • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
    • 4 PL portského, alebo červeného vína
    • 1 PL dijonskej horčice
    • 1ČL čierneho korenia

    Na podávanie:

    • 4 žemle alebo bosniaky
    • rukola
    Ingrediencie

    Na trhané pečené bravčové mäso:

  • 1 PL čierneho korenia
  • 1 PL soli
  • 1 PL majoránu
  • 5 PL oleja
  • Na marinádu na upečené mäso:

    Na cumberlandskú omáčku:

    • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
    • 4 PL portského, alebo červeného vína
    • 1 PL dijonskej horčice
    • 1ČL čierneho korenia

    Na podávanie:

    • 4 žemle alebo bosniaky
    • rukola

    Nutričné hodnoty

    Billa

    Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.

    Trhané pečené bravčové možno poznáte zo "street food" akcií aj pod anglickým názvom "pulled pork"

    Postup:

    1. Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.
    2. Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)
    3. Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.
    4. Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.

    Cumberlandská omáčka:

    1. V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijonskú horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.
    2. Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.