Tvarohová šarlota s čučoriedkami je dokonalý letný dezert. Svieža, jemne kyslastá, vychladená, ovocná a navyše krásna.
Tvarohová šarlota je dezert, ktorý poteší jazýček aj vaše oči
Postup:
- Formu s odpínacím okrajom vystelieme fóliou.
- Želatínu dáme napučať do studenej vody.
- Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do formy a tiež vyložíme dno.
- Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme na miernom plameni /nevaríme/.
- Tvaroh premiešame s ovocím, zo šľahačkou a želatínou. Krém navrstvíme do pripravenej formy, opatrne, aby nám piškóty nepopadali. Uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.
- Zatuhnutú tortu pred podávaním vyberieme z formy a položíme na servírovací podnos.
- Povrch ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne čerstvou mätou alebo jedlými kvetmi.
- Tradične sa šarlota ozdobuje farebnou stužkou, ktorou ju po obvode obviažeme.