Tvarohová šarlota s čučoriedkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

0

 min

Tvarohová šarlota s čučoriedkami

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na tortu s priemerom 19 cm:

  • 1 balenie cukrárskych piškót (asi 30 ks)
  • 6 plátkov želatíny
  • 2x 250 jemného krémového tvarohu

 

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok/malín
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • Citrónová šťava
  • 1 vanilkový cukor
  • Mäta na ozdobu a mašľa na ozdobu
  • Ingrediencie

    Na tortu s priemerom 19 cm:

    • 1 balenie cukrárskych piškót (asi 30 ks)
    • 6 plátkov želatíny
    • 2x 250 jemného krémového tvarohu

     

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok/malín
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • Citrónová šťava
  • 1 vanilkový cukor
  • Mäta na ozdobu a mašľa na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    Tvarohová šarlota s čučoriedkami je dokonalý letný dezert. Svieža, jemne kyslastá, vychladená, ovocná a navyše krásna.

    Tvarohová šarlota je dezert, ktorý poteší jazýček aj vaše oči

    Postup:

    1. Formu s odpínacím okrajom vystelieme fóliou.
    2. Želatínu dáme napučať do studenej vody.
    3. Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do formy a tiež vyložíme dno.
    4. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme na miernom plameni /nevaríme/.
    5. Tvaroh premiešame s ovocím, zo šľahačkou a želatínou. Krém navrstvíme do pripravenej formy, opatrne, aby nám piškóty nepopadali. Uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.
    6. Zatuhnutú tortu pred podávaním vyberieme z formy a položíme na servírovací podnos.
    7. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne čerstvou mätou alebo jedlými kvetmi.
    8. Tradične sa šarlota ozdobuje farebnou stužkou, ktorou ju po obvode obviažeme.
    domáca granola
    25

    min