tvarohovo jahodový koláč recept

Tvarohovo-jahodový koláč Míša

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

Na korpus – forma s priemerom 27,5 cm:

Na tvarohový krém:

Ingrediencie

Na korpus – forma s priemerom 27,5 cm:

Na tvarohový krém:

Nutričné hodnoty

HL36 Web Banner 2120x455px(STR 12)

Tento tvarohovo-jahodový koláč je dezert, alebo skôr ľahká sezónna dobrota s tvarohom a jahodami, po ktorej sa len tak zapráši. Práve v lete, keď máte chuť na niečo sladké, osviežujúce a zároveň jednoduché na prípravu. Kombinácia jemného tvarohu, sladkých jahôd a chrumkavého cesta je jednoducho neodolateľná. S pár bežnými ingredienciami a trochou času si môžete pripraviť dezert, ktorý očarí vaše chuťové poháriky a zanechá vo vás túžbu po ďalšom kúsku.

Postup:

    • Rúru vyhrejeme na 200 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky šľaháme do polotuha, pridáme cukor a ďalej šľaháme do pevného lesklého snehu. Po jednom zašľaháme žĺtka a nakoniec aj olej. Múku preosejeme s kakaom a kypriacim práškom a po lyžiciach zamiešame do nadýchanej peny na najnižších otáčkach alebo ručne metličkou.
    • Cesto vylejeme na plech (25x30 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút. Necháme vychladnúť. Koláč možno upiecť aj na klasickej veľkosti plechu (35 x 40 cm) ale treba počítať s tým, že bude nižší. 
    • V miske vyšľaháme vychladenú šľahačku do tuha. Tvaroh premiešame s cukrom a postupne zamiešame šľahačku.
    • Vychladnutý korpus potrieme tenkou vrstvou džemu, poukladáme naň na polovice prekrojené jahody, potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť. 
    • Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnnej rúre a nariedime mliekom. Hladkou polevou potrieme tvarohovo-jahodový koláč a necháme ešte zatuhnúť v chladničke 2-3 hodiny.