Tvarohový koláč s hrozienkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na jeden klasický veľký plech na celú rúru:

 

Ingrediencie

Na jeden klasický veľký plech na celú rúru:

 

Nutričné hodnoty

Billa

Tvarohový koláč s hrozienkami je taká naša klasika všetkými milovaná 🙂 Tento náš vás prekvapí jednoduchou prípravou a skvelou chuťou. Okrem hrozienok môžete do tvarohu pridať aj pár guličiek zrelého hrozna, koláč bude ešte voňavejší.

Tvarohový koláč s hrozienkami prekvapí skvelou chuťou

Postup:

  1. V jednej nádobe zmiešame všetkú múku, 1 pohár cukru a prášok do pečiva.

  2. V druhej nádobe zmiešame mlieko s tvarohom, druhým pohárom cukru, pridáme vajcia a jeden vanilkový cukor. Túto zmes jemne vymixujeme tyčovým mixérom, alebo ručným šľahačom. Stačí krátko, ide o to, aby sa suroviny spojili. Potom pridáme hrozienka a vmiešame ich vidličkou. My sme pridali aj niekoľko guličiek zo strapca čerstvého hrozna na ozvláštnenie a doplnenie jemnej kyslosti. Chutilo to skvelo.

  3. Polovičku suchej zmesi (múky, cukru a prášku do pečiva) vysypeme na plech a rovnomerne rozvrstvíme lyžicou. Plech nie je potrebné vystielať papierom na pečenie, ani vymasťovať.

  4. Naberačkou rovnomerne rozvrstvíme tvarohovú zmes na múčnu zmes.

  5. Potom opäť rovnomerne rozvrstvíme druhú časť múčnej zmesi.
  6. Nakoniec pokladieme celý plech tvarohového koláča rezmi masla a dáme ho piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 30 až 40 minút, alebo kým tvaroh nemá peknú zlatohnedú farbu a je zhora upečený.
  7. Necháme v plechu vychladnúť a krájame na obľúbené tvary.
 

Náš tip:

  • Tvarohový koláč s hrozienkami je fantastický vychladený, ale aj vlažný k poháru teplého čaju či mlieka na raňajky. Dobrú chuť!