Čokoládová panna cotta recept aj pre zamilovaných

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 50 ml mlieka
  • 40 g krupicového cukru
  • 100 g nastrúhanej čokolády na varenie
  • 3 plátky želatíny
  • 2 lyžičky kakaa
  • Na ovocnú omáčku:

    • 200g mrazených malín
    • 60 g krupicového cukru
    • ½ lyžičky mletého

    kardamónu

    Na ozdobu:

    • čerstvé maliny, kakao
    Ingrediencie
  • 50 ml mlieka
  • 40 g krupicového cukru
  • 100 g nastrúhanej čokolády na varenie
  • 3 plátky želatíny
  • 2 lyžičky kakaa
  • Na ovocnú omáčku:

    • 200g mrazených malín
    • 60 g krupicového cukru
    • ½ lyžičky mletého

    kardamónu

    Na ozdobu:

    • čerstvé maliny, kakao

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Panna cotta recept - odvtedy čo máme deti netrávime Valentínske večery v reštauráciách a Valentínsky večer si spríjemňujeme doma. Na večeru si zájdeme k nášmu jedálenskému stolu a pochutnávame si na jednoduchých lahôdkach, ktoré som pripravila pomedzi aktivity s deťmi. Doprajte si aj vy skvelý chuťový zážitok a vychutnajte si lahodný smotanový taliansky dezert panna cotta – dezert, po ktorom si oblížete všetky prsty. Kombinácia čokolády a malinovej omáčky je úžasná.

    Čokoládová panna cotta recept

    Postup:

    1. Najskôr si pripravíme všetko potrebné, teda aj formičky alebo misky, ktoré použijeme na chladenie panna cotty. Môžeme použiť silikónové alebo porcelánové  formičky. Pokiaľ nemáme ani jedny po ruke, môžeme panna cottu pripraviť napríklad do pohára. S tým rozdielom, že na konci ju nebudeme vyklápať na tanier.
    2. Plátkovú želatínu necháme napučať v troche vody. Želatína celkom rýchlo začne napúčať, zvyšnú vodu odlejeme a dáme ju na pár sekúnd zohriať do mikrovlnnej rúry. Bude stačiť cca 30 sekúnd. Môžete zohriať aj v malom hrnci.
    3. V menšom hrnci zmiešame smotanu na šľahanie s cukrom a mliekom. Všetko spolu ohrejeme do bodu varu (zmes by nemal vrieť). Pridáme zohriatu želatínu, nastrúhanú čokoládu a kakao. Všetko dobre premiešame a za stáleho miešania počkáme, než sa čokoláda úplne nerozpustí.
    4. Potom obsah hrnca nalejeme do pripravených foriem a necháme cez noc vychladiť.
    5. Ešte než budeme panna cottu vyklápať, na miernom ohni zmiešame mrazené maliny, cukor a kardanom. Varíme tak dlho, kým sa maliny nezačnú rozpadať. Potom omáčku z ohňa stiahneme a prepasírujeme ju cez jemné sito.
    6. Ďalej si nachystáme dezertné taniere a formičky. Jednu po druhej najskôr dnom ponoríme do vriacej vody na cca 15 sekúnd, okraje dookola vnútri formy obrežeme napr. príborovým nožom a vyklopíme na tanier. Malo by to ísť ľahko. Ak predsa len máte problém, nebojte sa použiť napríklad nôž a zľahka panna cottu vyberte. Konzistenciou veľmi pripomína želatínu.
    7. Nezabudnite na finálnu fázu, ktorá dezertu pridá na pompéznosti. Čerstvé maliny, vrch posypaný práškovým kakaom a trocha omáčky na strane taniera, to je ten pravý Valentínsky dezert ! Dobrú chuť !