Vanilkové rožky s makom

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

maku

  • 50 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • Na obaľovanie:

    • asi 150 g práškového cukru
    • 1 balík vanilkového cukru alebo 1 ČL mletej pravej vanilky
    Ingrediencie

    Na cesto:

    maku

  • 50 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • Na obaľovanie:

    • asi 150 g práškového cukru
    • 1 balík vanilkového cukru alebo 1 ČL mletej pravej vanilky

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Makové vanilkové rožky v sebe spájajú tradičnú klasiku a trochu módnej inovácie. Vďaka jednoduchej príprave môžete do práce v kuchyni zapojiť aj svoje ratolesti. Toto cesto na vanilkové rožky je veľmi univerzálne, ak si namiesto maku radšej vychutnáte kokos, jednoducho nahraďte množstvo maku v recepte najemno nastrúhaným kokosom. Ak radšej ostanete pri rokmi overenej klasike, mak stačí nahradiť zomletými vlašskými alebo lieskovými orieškami.

    Vanilkové rožky s makom alebo kokosom? Alebo klasiku?

     

    Postup:

    1. V mise premiešame suché prísady: preosiatu múku, preosiaty práškový cukor a mak.
    2. Pridáme na kocky nakrájané maslo alebo tuk a žĺtky a varechou premiešame.
    3. Potom ručne vymiesime z prísad hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke.
    4. Odpočinuté cesto vygúľame na zľahka pomúčenej pracovnej doske na valček s priemerom asi 1.5 cm a ten nakrájame na rovnaké, 1 cm hrubé kúsky.
    5. Každý kúsok potom vyšúľame a ohneme do tvaru rožka.
    6. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút.
    7. Po dopečení necháme makové vanilkové rožky asi 10-15 minút na plechu a potom ich obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Robíme to opatrne, pretože teplé rožteky sú veľmi krehké.