Vegetariánska kapustnica môže byť kráľovnou vášho štedrovečerného či novoročného menu. Sušené hríby ju perfektne ochutia, sušené ovocie dodá ten správny Vianočný šmrnc a opečené údené tofu je fakt chrumkavá záležitosť.
Vegetariánska kapustnica na štedrovečernú či novoročnú večeru
Postup:
- Kapustu podusíme vo väčšom hrnci s koreninami a pridáme vodu.
- Hríby prepláchneme horúcou vodou a pridáme do kapusty.
- Po čase pridáme obľúbené sušené ovocie, ako slivky, marhule, jabĺčka a podobne.
- Varíme cca 45 minút.
- Na záver pridáme na jemno strúhaný zemiak a povaríme.
- Ochutíme medom a korením.
- Podávame s tofu. Tofu opečieme zvlášť na panvičke a na záver pridáme 1 PL medu alebo sójovej omáčky. Tofu hneď skaramelizuje a bude krásne chrumkavé.