Vegánske lievance s jahodami v balzamiku

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na lievance:

(sójové, mandľové, ryžové)

  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva
  • Na jahodový šalát s balzamikom:

    • 1 krabička jahôd (500 g)
    • 2 PL balzamikový koncentrát
    • 1 PL limetová šťava
    • 1 PL tekutý med
    • mäta
    Ingrediencie

    Na lievance:

    (sójové, mandľové, ryžové)

  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva
  • Na jahodový šalát s balzamikom:

    • 1 krabička jahôd (500 g)
    • 2 PL balzamikový koncentrát
    • 1 PL limetová šťava
    • 1 PL tekutý med
    • mäta

    Nutričné hodnoty

    Vegánske lievance sú presne také chutné ako ich nevegánsky variant. Ak teda z akéhokoľvek dôvodu chcete vyskúšať, tento vegánsky dezert, kombinácia s jahodami v balzamiku, mede a liemtovej šťave je tá pravá.

    Vegánske lievance s jahodami v balzamiku aj pre gurmánov

    Postup:

    1. Múku premiešame s práškom do pečiva a soľou.
    2. Do rastlinného mlieka pridáme ocot (vegánska náhrada vajca) a vlejeme do múky. Vidličkou prešľaháme a pridáme olej a sirup.
    3. Lievance pečieme na oleji, alebo na kokosovom tuku.
    4. Zo surovín na marinované jahody pripravíme úhľadný "šalát" a podávame na lievance. Ozdobíme mätou.
    mini cheesecake recept
    120

    min

    kucharske capice 1