Vegánske Tiramisu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

0

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 80 g dlhých piškót
  • 150 ml vychladnutého espressa
  • 200 g kešu
  • 100 ml sójového nápoja
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 ml kokosového krému
  • 1 PL kakaa
Ingrediencie
  • 80 g dlhých piškót
  • 150 ml vychladnutého espressa
  • 200 g kešu
  • 100 ml sójového nápoja
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 ml kokosového krému
  • 1 PL kakaa

Nutričné hodnoty

banner billa
Tiramisu je klasický taliansky dezert, ktorý si podmanil mnohých milovníkov delikátnych sladkostí. A bolo by čudné, keby medzi nimi chýbali gurmáni vegáni. Tiramisu očaruje svojou chuťou, ale aj rýchlou prípravou. Jeho variácie, napríklad aj vegánske, si môžete pripraviť pomocou malých obmien, vďaka ktorým vás tento dezert nikdy neomrzí. Pripravte si ho teda vo vegánskej verzii s espressom a kokosovým krémom.

Vegánske Tiramisu

Postup:

  1. Kešu oriešky vložte do hrnca, podlejte vodou a varte 10 minút, kým nezmäknú. Sceďte ich a prepláchnite studenou vodou.

  2. Pripravené kešu vložte do mixéra spolu so sójovým nápojom, javorovým sirupom a vanilkovým extraktom. Zmes zmixujte do hladka.

  3. Vychladnutý kokosový krém miešajte, kým nebude vzdušný a nadýchaný. Potom ho zľahka primiešajte do kešu zmesi. Krém vložte do cukrárskeho vrecka.

  4. Na dno pohárov najskôr navrstvite krém, potom vrstvu dlhých piškót namočených v espresse. Takto striedajte vrstvy krému a piškót, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Na záver tiramisu posypte kakaovým práškom a vložte ho do chladničky minimálne na 3 hodiny.

 

Náš tip:

Namiesto javorového sirupu môžete použiť rovnaké množstvo agávového sirupu.