vegetariánska musaka

Vegetariánska musaka

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na bešamel:

Ingrediencie

Na bešamel:

Nutričné hodnoty

banner billa

Grécka musaka je výborný ale aj poriadne sýty pokrm. Nehovoriac o tom, že jeho príprava je časovo náročnejšia. Ak si chcete vychutnať musaku a pritom nestráviť hodiny za sporákom, vyskúšajte našu vegetariánsku verziu. Mäso v nej plnohodnotne zameníme za šošovicu a nestratíme tak ani na nutričnej hodnote pokrmu. Grécko na tanieri v odľahčenej verzii.

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažány a zemiaky ošúpeme. Dva plechy na pečenie vyložíme papierom a potrieme olejom.
  2. Baklažány nakrájame na 1 cm kolieska, zemiaky o niečo tenšie. Dôkladne osušíme papierovou vreckovkou. Zeleninu uložíme na plechy, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
  3. Pečieme približne 30 minút.
  4. Medzitým si pripravíme omáčku a bešamel: na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľu opekáme, prihodíme nasekaný cesnak, korenie a všetko spolu chvíľu miešame.
  5. Zalejeme drvenými paradajkami a trochou vody. Osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom. Povaríme do zhustnutia, asi 15 minút, na posledných 5 minút pridáme scedenú a opláchnutú šošovicu.