vegetariánska treska v majonéze

Vegetariánska treska v majonéze

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

Nutričné hodnoty

recepty

V kuchyni v zimných mesiacoch nesmie chýbať koreňová zelenina zo zásob. A nemusí to byť stále iba v polievke. Vyskúšajte z nej pripraviť majonézový šalát, ktorý u nás patri ku klasike - treska v majonéze. Tentokrát však modernejšie, bez rýb. Je úplne na nerozoznanie od pravej 🙂

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame najemno. Očistený petržlen a mrkvu najemno postrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Nastrúhaný petržlen a mrkvu premiešame s cibuľou, kyslou smotanou, majonézou, horčicou, dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením. Necháme v chladničke odstáť.
  3. Chute môžeme ešte doladiť citrónom, horčicou, cukrom, soľou a korením.
  4. Podávame s chlebom alebo bielym pečivom.