V kuchyni v zimných mesiacoch nesmie chýbať koreňová zelenina zo zásob. A nemusí to byť stále iba v polievke. Vyskúšajte z nej pripraviť majonézový šalát, ktorý u nás patri ku klasike - treska v majonéze. Tentokrát však modernejšie, bez rýb. Je úplne na nerozoznanie od pravej 🙂
Postup:
- Cibuľu nakrájame najemno. Očistený petržlen a mrkvu najemno postrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Nastrúhaný petržlen a mrkvu premiešame s cibuľou, kyslou smotanou, majonézou, horčicou, dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením. Necháme v chladničke odstáť.
- Chute môžeme ešte doladiť citrónom, horčicou, cukrom, soľou a korením.
- Podávame s chlebom alebo bielym pečivom.