Veľkonočné recepty aj pre začiatočníkov

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na kornúty:

na potretie

  • žlté a červené potravinárske farbivo
  • Na nátierku:

  • ½ smotany na šľahanie
  • petržlenová vňať
  • Ingrediencie

    Na kornúty:

    na potretie

  • žlté a červené potravinárske farbivo
  • Na nátierku:

  • ½ smotany na šľahanie
  • petržlenová vňať
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Veľkonočné recepty nemusia byť len pre skúsené kuchárky a cukrárky. Toto slané veľkonočné pečivo pripravíte naozaj rýchlo a ľahko. S bryndzovou nátierkou budete mať skvelé a originálne veľkonočné občerstvenie a prekvapenie nie len pre deti.

    Veľkonočné recepty pre náročných hostí, ale pre kuchárov začiatočníkov

    Postup:

    1. Začneme s prípravou kornútov z lístkového cesta. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Na tvarovanie cesta budeme potrebovať po domácky vyrobenú formu v tvare kornútu. Papierové štvrťky prestrihneme na polovicu a jednotlivé papierové listy zabalíme do alobalu a zaistíme zo všetkých strán. Následne každý alobalový list stočíme do tvaru kornútu a ešte raz tento tvar zaistíme poslednou vrstvou alobalu. Snažíme sa o to, aby priemer každého kornútu bol približne rovnako veľký. Vzniknú nám 4 kornúty.
    2. Lístkové cesto rozbalíme a plát rozrežeme príborovým nožom na 4 rovnako veľké časti (pruhy). Tieto pruhy namotáme na kornútkové formy, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zmesou z rozšľahaného vajíčka a potravinárskeho farbiva. Farbivo môžeme aj vynechať. Dáme ich takto piecť dozlata na cca 12 minút.

    Nátierka:

    1. Do kuchynského šľahača dáme zmäknuté maslo, bryndzu a necháme všetko poriadne vyšľahať. Pridáme soľ, korenia a sladkú papriku. Nakoniec pre zjemnenie a nadýchanosť nátierky pridáme trochu smotanu na šľahanie.
    2. Po upečení kornútiky necháme vychladnúť a potom ich z foriem za pomoci malého noža zložíme a naplníme pomazánkou. Navrch zapichneme stonky petržlenovej vňate.