Veselé koláče pre deti

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na hnedú vrstvu:

  • 2 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
  • Na bielu vrstvu:

  • 2-3 PL medu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • Na polevu:

    • 100 g horkej čokolády
    • 75 ml šľahačkovej smotany
    Ingrediencie

    Na hnedú vrstvu:

  • 2 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
  • Na bielu vrstvu:

  • 2-3 PL medu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • Na polevu:

    • 100 g horkej čokolády
    • 75 ml šľahačkovej smotany

    Nutričné hodnoty

    banner billa
    Deti majú radi veselé veci. Aj obyčajný koláč vieme pomocou trošky fantázie pretvoriť na niečo zaujímavé a lákavé. Ak ešte k tomu používame poctivé ingrediencie, sú takéto koláče pre deti lepšie ako kúpená sladkosť. Koláče pre deti sú zábavou, do ich prípravy a pečenia môžete zapojiť svoje ratolesti a verte, že deti rady pomôžu, najmä, ak na konci ich snaženia bude taká dobrota.

    Veselé koláče pre deti

    Postup:

    1. V mise vymiešame dohladka práškový cukor a mäkké maslo, pridáme žĺtky a miešame do krémova. Múku s kypriacim práškom a kakaom preosejeme a vmiešame do vaječnej zmesi.
    2. Pridáme mlieko a poriadne premiešame.
    3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a gumenou varechou ho vmiešame do cesta.
    4. Hlbší plech vymažeme maslom alebo tukom, vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto nalejeme do plechu, uhladíme povrch a pečieme asi 20 minút na 180 stupňoch.
    5. Cesto necháme úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku a polevu.
    6. Na plnku rozmiešame mixérom maslo do hladkého krému a postupne pridávame čerstvý syr, med, kôru a šťavu z citróna.
    7. Krém natrieme v rovnomernej vrstve na koláč a opäť pekne uhladíme povrch. Necháme v chladničke stuhnúť.
    8. Na polevu privedieme k varu 75 ml šľahačky, ktorou potom zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu. Dobre rozmiešame, aby sa všetka čokoláda roztopila.
    9. Z polevy kvapkáme na povrch koláčika kruhové alebo pásikové tvary a necháme stuhnúť.
    10. Podávame nakrájané na podlhovasté koláčiky.
    Foto (zdroj Meinleckeresleben.com)