Vianočná hubová polievka

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 stredne veľké zemiaky
  • 1 a ½ litra vývaru alebo vody
  • 1-2 sušené paradajky (možno vynechať)
  • 2 bobkové listy
  • 2 guličky nového korenia
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky mletej údenej papriky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Pár lyžíc smotany na ozdobu (možno vynechať)
  • Čerstvá petržlenová vňať (možno vynechať)
  • Ingrediencie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 stredne veľké zemiaky
  • 1 a ½ litra vývaru alebo vody
  • 1-2 sušené paradajky (možno vynechať)
  • 2 bobkové listy
  • 2 guličky nového korenia
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky mletej údenej papriky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Pár lyžíc smotany na ozdobu (možno vynechať)
  • Čerstvá petržlenová vňať (možno vynechať)
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Vianočná slávnostná hubová polievka. Naozaj vynikajúca bezmäsitá vianočná polievka zo základných surovín. Ako príloha sa skvelo hodia chlebové posúchu alebo sladké kapustníky.

    Vianočná slávnostná hubová polievka

    Postup:

    1. Huby namočíme minimálne na hodinu do studenej vody, ale môžeme aj cez noc.
    2. Na masle opražíme do zlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a po chvíľke aj múku.
    3. Restujeme za stáleho miešania, až kým je všetko pekne do zlata. Pridáme rascu, mletú červenú a údenú papriku. Hneď zalejeme asi šálkou vývaru, dobre premiešame a 10 minút povaríme.
    4. Potom obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom, doplníme zvyškom vývaru, privedieme k varu.
    5. Vložíme scedené hríby (aj s trochou vody, v ktorej sa namáčali), bobkový list, nové korenie a sušené paradajky – tie môžeme vynechať, ale dodajú polievke výbornú chuť. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Varíme na slabom ohni približne 1 až 1 a ½ hodiny.
    6. Pridáme ošúpané nakrájané zemiaky a povaríme, až kým nie sú zemiaky mäkké.
    7. Na záver Ochutíme sušenou majoránkou. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkané smotanou. Ako príloha sa skvelé hodia chlebové posúchu alebo sladké kapustníky.