Vianočné pečenie – orieškové koláčiky

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku a ozdobenie:

  • asi 50 g celých opražených lieskovcov
  • 100 g nugátu (alebo nugátových bonbónov)
  • 70 g marcipánu
  • 1-2 PL pomarančovej šťavy alebo džúsu
  • 100 g horkej čokolády a trochu tuku do čokolády

 

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku a ozdobenie:

  • asi 50 g celých opražených lieskovcov
  • 100 g nugátu (alebo nugátových bonbónov)
  • 70 g marcipánu
  • 1-2 PL pomarančovej šťavy alebo džúsu
  • 100 g horkej čokolády a trochu tuku do čokolády

 

Nutričné hodnoty

Billa
Kto by nemal rád vianočné pečenie? Veľa druhov voňavých a oku lahodiacich dobrôt, ktoré nedočkavo čakajú, kým ich ochutnáme. Mňam, mňam. Tak aké si vyberiete tento rok? Ak si chcete tohtoročný výber vianočných koláčikov „osviežiť“ niečím novým, ste na správnej adrese. Napečte si s nami orieškové koláčiky na spôsob Mozartových cukroviniek – s nugátom a marcipánom, ozdobené lieskovým orieškom.

Vianočné pečenie

Postup:

  1. Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme vanilku, soľ a maslo a vymiesime cesto. Pridáme žĺtok, zapracujeme do maslovej zmesi a potom prisypeme múku a mleté lieskovce a vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň 3 hodiny.
  2. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm, vykrojíme kolieska o priemere 4 cm a pečieme na 180 stupňoch asi 8-10 minút.
  3. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
  4. Celé lieskovce si v rúre opečieme na 180 stupňoch asi 10 minút a ešte horúce ich zabalíme do utierky a otierame ich o seba, aby sa ošúpala šupka.
  5. Nad parou si roztopíme čokoládu s tukom a ponárame do nej polovicu upečených koláčikov. Ešte kým je poleva mäkká, položíme na každý koláčik po jednom opraženom lieskovci.
  6. Na plnku si v mikrovlnke na pár sekúnd zahrejeme nugát, ktorý zahriatím zmäkne. Marcipán nastrúhame na jemnom strúhadle a dobre rozmiešame s pomarančovou šťavou.
  7. Zmäknutý nugát dáme do zdobiaceho vrecka a nanášame kružnice na koláčiky bez čokolády. Do stredu kružnice dáme trochu marcipánu a koláčik prikryjeme polovicou s čokoládou a orieškom.