Vianočné pukance 3 x inak

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

5

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie

Na vianočné pukance:

ďumbieru

Na pukancové guľôčky:

  • 80 g pukancov
  • 6 cukrových paličiek
  • 1 ČL malinovej príchute do koláčov / (1 PL malinového sirupu)
  • 1 ČL mentolovej príchute do koláčov (1 PL mätového sirupu)
  • 100 g cukru
  • 30 g vody

Na košíčky z pukancov, praclíkov a marshmallow:

  • 100 g pukancov
  • 1 PL malinového sirupu
  • 30 g praclíkov
  • 20 g marshmallow cukríkov
Ingrediencie

Na vianočné pukance:

ďumbieru

Na pukancové guľôčky:

  • 80 g pukancov
  • 6 cukrových paličiek
  • 1 ČL malinovej príchute do koláčov / (1 PL malinového sirupu)
  • 1 ČL mentolovej príchute do koláčov (1 PL mätového sirupu)
  • 100 g cukru
  • 30 g vody

Na košíčky z pukancov, praclíkov a marshmallow:

  • 100 g pukancov
  • 1 PL malinového sirupu
  • 30 g praclíkov
  • 20 g marshmallow cukríkov

Nutričné hodnoty

recepty

Vianočné pukance vyzerajú ako Vianoce a aj tak chutia 🙂 Deti budú túto sviatočnú pochúťku zbožňovať. Pripravte si ich dostatok, pretože zachutia aj dospelým. Podávať ich môžete kedykoľvek počas dňa, ideálne k vášmu obľúbenému vianočnému filmu. Ak ich nasypete do okrasného skleneného pohára so sviatočným blahoželaním, stane sa z nich skvelý darček.

Vianočné pukance

Vianočné pukance:

  • V menšej panvici s hrubým dnom si na miernom ohni roztopte cukor, kým sa nesfarbí do jantárova. Pridajte maslo, a keď sa roztopí, odstavte a opatrne pridajte teplú smotanu. Opäť položte na mierny oheň a za stáleho miešania varte 3 minúty. Odstavte a pridajte škoricu a ďumbier. Premiešajte a nechajte vychladnúť.
  • Keď zmes vychladne, no stále bude tekutá, dajte ju do veľkej misy, pridajte pukance a premiešajte.

Pukancové guľôčky:

  • Cukor s vodou dajte variť, kým nezmenia farbu na jantárovú. Odstavte a nechajte zmes na 1 minútu vychladnúť. Potom pukance opatrne namáčajte po jednom do karamelu a lepte ich na cukrové paličky do tvaru gule. Nechajte všetko vychladnúť a vysušiť. Použite kuchynský štetec na potieranie a jednu časť pukancov potrite malinovým extraktom a druhú časť mentolovým. Získate tak červené a zelené pukance.

Chrumkavé košíčky z pukancov, praclíkov a marshmallow cukríkov:

  • Pukance pomocou štetca na potieranie zľahka potrite na niektorých miestach malinovým sirupom a nechajte asi 10 minút schnúť. Zmiešajte aromatizované pukance, marshmallow cukríky a praclíky a vložte ich do farebných kartónových košíčkov.

Naše tipy:

  • S karamelom pracujte veľmi opatrne, aby ste sa ním neopálili. Pukance môžete najskôr omotať niťou o ražeň a až potom ho namáčať do karamelu.
  • Pri výrobe karamelu pozor, keď do neho pridáte maslo a smotanu, začnú sa tvoriť horúce bublinky.