Vynikajúca jednoduchá mokka nepečená torta

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice Granka
  • 1 lyžica instantej kávy
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 g  čokolády na varenie
  • šľahačka a kávové zrná na ozdobu
  • Ingrediencie
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice Granka
  • 1 lyžica instantej kávy
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 g  čokolády na varenie
  • šľahačka a kávové zrná na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    recepty
    Vynikajúcu mrazenú nepečenú tortu s chuťou čokolády a kávy si v lete určite zamilujete. Je nenáročná na prípravu aj na suroviny. Navyše ju môžete pripraviť aj niekoľko dní dopredu a v mrazničke počká pár dní na vhodnú príležitosť. V sparných dňoch určite príde takáto osviežujúca nepečená torta z mrazáku vhod.

    Nepečená torta z mrazničky

    Postup:

    1. Pripravíme si tortovú formu s priemerom cca 18 cm. Formu vystelieme potravinárskou fóliou.
    2. V jednej miske vyšľaháme dotuha smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. V druhej nádobe zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec obe smotany spolu premiešame do jemného krému.
    3. Ten si rozdelíme na 3 rovnaké časti a ochutíme: Do jednej primiešame 2 lyžice Granka (alebo 1 lyžicu klasického kakaa a práškový cukor podľa chuti). Do druhej zamiešame instantnú kávu. Tretiu časť necháme neochutenú.
    4. Do tortovej formy nalejeme najskôr vrstvu smotany s Grankom. Na ňu nastrúhame v jednej vrstve čokoládu. Na ňu nalejeme neochutenú smotanu a opäť nastrúhame čokoládu. Ako poslednú nalejeme kávou ochutenú smotanu. Formu vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc.
    5. Pred podávaním odstránime fóliu a nožom nakrájame na kúsky. Ozdobíme šľahačkou a kávovým zrnkom alebo čokoládovým cukríkom.

    Náš tip:

    • Mrazená nepečená torta sa bude ľahšie krájať nožom namočeným v horúcej vode.