Vynikajúci domáci termix 3x inak

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Ingrediencie na 6 porcií

Na čokoládový termix:

  • 200 g horkej  čokolády
  • 500 g roztierateľného mäkkého tvarohu
  • (bez hrudiek)

  • práškový cukor na dosladenie
  • Na vanilkový termix:

  • 1 balenie kvalitného vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor alebo semienka z vanilkového lusku
  • 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu
  • Na banánový termix:

  • 1 vrecko smotanového alebo banánového pudingu
  • 2 banány
  • 500 g jemného tvarohu
  • vo vaničke

  • 2-3 lyžice cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Ingrediencie

    Ingrediencie na 6 porcií

    Na čokoládový termix:

  • 200 g horkej  čokolády
  • 500 g roztierateľného mäkkého tvarohu
  • (bez hrudiek)

  • práškový cukor na dosladenie
  • Na vanilkový termix:

  • 1 balenie kvalitného vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor alebo semienka z vanilkového lusku
  • 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu
  • Na banánový termix:

  • 1 vrecko smotanového alebo banánového pudingu
  • 2 banány
  • 500 g jemného tvarohu
  • vo vaničke

  • 2-3 lyžice cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Aj vy radi doma experimentujete s výrobou domáceho jogurtu, masla či  syra? Ak áno a máte doma malých maškrtníkov, tak si do zoznamu na vyskúšanie pripíšte aj nasledujúci recept. Alebo lepšie povedané, návod na výrobu domáceho termixu. Jeho príprava je jednoduchá, nenáročná na čas aj suroviny. Domáci termix je navyše lepší a kvalitnejší ako akýkoľvek iný. Základom je mať dobrý  tvaroh a ostatné prísady si prispôsobíte podľa toho akú príchuť chcete.

    Čokoládový termix

    Postup:

    1. Pri príprave domáceho termixu si najskôr uvaríme čokoládový krém. Horúci krém nám pomôže tvaroh tepelne upraviť – termizovať a tak vyrobiť chuťovo dokonalý termix v domácich podmienkach.
    2. Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a privedieme k varu. Keď zovrie, stiahneme z ohňa a hneď do nej nalámeme čokoládu. Metličkou ju v smotane dôkladne rozmiešame na hladký krém – bude to chvíľku trvať, kým sa čokoláda rozpustí a spojí so smotanou.
    3. Do ešte horúceho krému metličkou zamiešame tvaroh. Podľa chuti osladíme práškovým cukrom, nalejeme do malých misiek alebo pohárov a dáme do chladničky na pár hodín.

    Vanilkový domáci termix

    Postup:

    1. Ako základ vanilkového termixu je najlepšie si uvariť vanilkový krém “crème patisserie” link:  Dokonalá brioška s vanilkovým krémom, ale ako prijateľné zjednodušenie ho môžeme nahradiť pudingom z prášku.
    2. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme riedky puding. Ak máte doma vanilkový struk, neváhajte pridať semienka z jedného struku, vanilková príchuť bude ešte výraznejšia.
    3. Do ešte horúceho pudingu zašľahajte metličkou tvaroh. Hladký krém rozdeľte na porcie a dajte chladiť.

    Banánový domáci termix

    Postup:

    1. Banány ošúpeme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Ak chceme v termixe kúsky banánov, môžeme ich aj rozpučiť vidličkou na kašu. Banánovú kašu premiešame s citrónovou šťavou, aby nezhnedla.
    2.  Z pudingu, mlieka a cukru uvaríme redší puding.
    3. Do ešte horúceho pudingu zamiešame po častiach metličkou tvaroh. Nakoniec zamiešame banánovú kašu. Rozdelíme do mištičiek alebo do pohárov a dáme do chladničky vychladnúť.