Aj vy stále hľadáte ten správny návod, ako urobiť dobrý vyprážaný syr? Pokiaľ áno, možno vám pomôže náš recept.
Ako na dobrý vyprážaný syr?
Postup:
- Dôležité je vybrať ten správny syr. Majte na pamäti, že syr musí byť minimálne 40%. Ako napríklad Eidam Clever 40%.
- Olúpané zemiaky dáme ponorené do osolenej vody variť do zmäknutia. Potom ich jednoducho scedíme a dáme bokom prikryté čakať na servírovanie.
- Kúsky syra si rozkrojíme tak aby boli primerane silné, nie veľmi tenké. Nechcete predsa len jesť hlavne tú strúhanku, ide hlavne o syr.
- Pripravíme si trojobal. Rozklepnuté vajcia rozšľaháme, trochu osolíme. Do ďalšej nádoby dáme múku a do tretej nádoby strúhanku. Následne obaľujeme syr rovnomerne po všetkých stranách. Hladká múka, vajcia, strúhanka. Takto proces zopakujeme ešte raz. Vďaka dvojobalu nedáme syru šancu uniknúť.
- Syr teda vyprážame v rozohriatom oleji sprudka. Oleja by v panvici malo byť naozaj dostatok, Zbytočným otáčaním syra by sme ho mohli poškodiť a všetko snaženie by prišlo nazmar. Pokiaľ máme v panvici dostatok oleja, syr sa pekne prepečie aj po stranách a bude stačiť len jedno otočenie.
- Môžeme servírovať spolu s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Samozrejme, bez tatárskej omáčky by to určite nebolo ono 🙂
- Keď som sa odsťahovala od rodičov, musela som sa o jedlo starať sama. Jeden z prvých receptov, o ktorý sa každý nekuchár pokúsi je pravdepodobne vyprážaný syr. Skvelé komfortné jedlo, ktoré sa zdá úplne najjednoduchším receptom pre začiatočníkov. Nad panvicu roztopeného syra v oleji s kúskami strúhanky už moje hladné oči takmer plakali. Ja som sa ale vtedy zariekla, že tomu jednoducho musím prísť na kĺb. Možno vám táto skúsenosť a môj recept príde vhod. Dobrú chuť.
Naše tipy:
- Po obalení dajte na chvíľu syr do mrazničky.
- Poistka proti vytečeniu syra, je ho do oleja vložiť až keď je naozaj rozohriaty. Môžeme to skontrolovať vhodením trochy strúhanky do oleja, pokiaľ sa okolo nej objavia bublinky, môžeme vložiť aj syr.