Zapečené hovädzie mäso so slaninkou, zemiakmi a oreganom je skvelý a sýty obed pre celú rodinu. A to všetko pripravíte v jednom hrnci. Kombinácia hovädzieho mäsa, oregana, mrkvy, cibule, cesnaku a slaninky je fantastická rokmi overená klasika.
Hovädzie mäso so slaninkou a zemiakmi zapečené v jednom hrnci
Postup:
- Mrkvu, cibuľu, cesnak, slaninku aj zeler nakrájame na drobno.
- V hrnci, ktorý je vhodný aj na zapekanie v rúre, osmažíme nakrájanú slaninku a potom k nej pridáme mleté hovädzie mäso.
- Orestujeme a pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak. Premiešame a pridáme nakrájanú mrkvu a zeler.
- Chvíľu spolu podusíme a pridáme paradajkový pretlak a krájané lúpané paradajky.
- Prilejeme vývar, premiešame a podusíme.
- Podľa chutí osolíme, okoreníme a pridáme sušené oregano.
- Zakryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
- Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky.
- Mäsovú zmes preložíme do misy a prenášame späť do hrnca po vrstvách so zemiakmi.
- Navrch natrháme dve mozzarelly, prikryjeme a pečieme cca 45 minút na 180 až 200 stupňov Celzia.
Náš tip:
- Podávame ozdobené bylinkami alebo rukolou. Dobrú chuť!