kuracie prsia s broskyňou a syrom

Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Kuracie prsia s broskyňou a syrom je u nás veľmi obľúbená a má dlhú tradíciu. Okrem nedeľných obedov sa zvyklo toto jedlo podávať aj na svadbách a iných slávnostných príležitostiach. Obvyklou prílohou je ryža alebo hranolky, alebo najlepšie oboje. Ja som ich pripravil vo svojom obľúbenom outdoorovom prostredí, aby som vám ukázal, že toto jedlo nie je odkázané na klasickú kuchyňu.

Postup:

  1. Kuracie prsia rozrežeme na 2 rovnaké časti, okoreníme a posolíme. Následne ich opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji približne cca 10 minút.

  2. Kým sa prsia opekajú, zbavíme zemiaky šupky a nakrájame na hranolčeky. Následne ich dáme smažiť do vopred rozpáleného oleja.

  3. Kým sa prsia dopekajú (asi vo 8. minúte) položíme na prsia plátky broskyne a zakryjeme plátkom syra. Necháme dopiecť, kým sa syr začne roztápať.

  4. Kto má rád ako prílohu kombináciu hranoliek a ryže, pripravý si súčasne aj ryžu podľa návodu. Podávame so šalátovou oblohou.