Zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 1 oranžová mrkva
  • 1 žltá mrkva
  • 1 menšia šalotka
  • 1 petržlen
  • 1 stonka zeleru
  • 1 menšia hlavička brokolice
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička sušenej kurkumy
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť fazuľových strukov
  • hrsť húb Shimeji
  • jarná cibuľka
  • 400 ml BILLA kokosového mlieka

  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička čierneho sezamu
  • olivový olej extra virgin
  • Ingrediencie
    • 1 oranžová mrkva
    • 1 žltá mrkva
    • 1 menšia šalotka
    • 1 petržlen
    • 1 stonka zeleru
    • 1 menšia hlavička brokolice
    • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
    • 1 lyžička sušenej kurkumy
    • 1 strúčik cesnaku
    • hrsť fazuľových strukov
    • hrsť húb Shimeji
    • jarná cibuľka
    • 400 ml BILLA kokosového mlieka

  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička čierneho sezamu
  • olivový olej extra virgin
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Bohatá zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom je ideálnym jedlom na obdobie, kedy pomaly končí zima a prichádza jar. Je krásne farebná a zdravá, plná nielen zeleniny, ale aj exotickej chuti kokosového mlieka a zázvoru. Navyše v tejto úprave je vhodná nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov.

    Krémová polievka s kokosovým mliekom, plná zeleniny a zázvoru

    Postup:

    1. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme k nej na kolieska nakrájané mrkvy, petržlen, stonku zeleru, okoreníme a osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme cesnak, na hlavičky nakrájanú brokolicu, zázvor, lyžičku kurkumy, podlejeme trochou vody a varíme 10 minút.

    2. Po desiatich minútach odoberieme zhruba tretinu do chrumkava uvarenej zeleniny a odložíme bokom. Polievku zalejeme zvyškom vody a varíme do úplného zmäknutia zeleniny asi 20 minút.

    3. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme nakrájane struky zelenej fazuľky a huby shimeji.

    4. Dochutíme soľou a korením a pridáme k polievke kokosové mlieko. Dobre premiešame, prevaríme a do polievky na záver pridáme aj nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

    5. Na tanieri ešte dozdobíme semiačkami čierneho sezamu.